Zelf kleurplaten printen? - Kleuren.net

Ben je op zoek naar leuke kleurplaten? Je kunt een schat aan kleurplaten vinden op het internet. Niks geen boeken met kleurplaten waarvan je de helft nooit gebruikt. Wil je vandaag paarden kleuren en morgen een Hello Kitty kleurplaat? Zoek de juiste kleurplaat, download en print.

Kleurplaten zoeken

Je zult versteld staan van de grote hoeveelheid – gratis – kleurplaten op het internet. Ga specifiek op zoek naar kleurplaten met paarden, prinsessen kleurplaten of kleurplaten met auto’s. Zoek zowel op enkelvoud en meervoud en gebruik ook Engelse woorden, bijvoorbeeld kleurplaat cars.

Kleurplaten printen

Je kunt de kleurplaat natuurlijk afdrukken op gewoon printpapier, maar een gedownloade kleurplaat is perfect als je deze afdrukt op dikker papier. Normaal printpapier is 80 of 90 grams. Neem voor een kleurplaat 120 of 160 grams papier. Op het stevige papier drukken de stiften of krijt niet door op tafel en de tekening is makkelijk op te hangen als deze klaar is! Het dikkere papier is verkrijgbaar bij goede kantoorboekhandels als Gebroeders Winter, zowel in de winkel als in de webshop.

Kleurplaten downloaden en opslaan

Als je vaak kleurplaten download, is het handig om hiervoor een aparte map op je pc te maken. Verplaats de documenten na het downloaden meteen hierheen. Je kunt de kleurplaten dan snel terugvinden en opnieuw uitprinten. Of sla een website op onder je favorieten, zodat je deze later weer makkelijk terug kunt vinden.

Kleurplaten delen

Jij ben zeker niet de enige die op zoek is naar gratis kleurplaten. Deel de kleurplaten via sociale media als Facebook of Twitter en je krijgt snel andere tips voor websites terug!